Аудитори виявили у відділі освіти Зміївського району фінансові порушення на 1,9 млн гривень

Фото: yvu.com.ua

Фахівці Держаудитслужби виявили підчас планової ревізії діяльності відділу освіти Зміївської райадміністрації Харківської області за період з 1 січня 2017 по 30 червня 2019 року фінансові порушення на загальну суму 1 954,27 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Так, аудиторами встановлені незаконні витрати бюджетних коштів, допущені внаслідок оплати праці за проведення додаткових корекційно-розвиткових занять для осіб з особливими освітніми потребами у завищених розмірах в загальній сумі 44,07 тис. грн. Також встановлено проведення за рахунок загального фонду кошторису витрат на оплату електричної енергії, яка була включена до вартості путівки в дитячий заклад оздоровлення, сплачена фізичними особами та підлягала до відшкодування за рахунок коштів спеціального фонду в загальній сумі 48,27 тис. гривень.

Крім того, відділ освіти придбав меблі на суму 9,60 тис. гривень, які не передбачені Примірним переліком обладнання для оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів, за рахунок коштів субвенції з дербюджету, призначеної на оснащення таких центрів.

Ревізія встановила закупівлю товарів, робіт та послуг на загальну суму 1 852,33 тис. грн без застосування визначених законодавством процедур закупівель, та недотримання терміну оприлюднення звітів про укладені договори в системі Prozorro.

Відділу освіти направлено попередження і вимогу щодо усунення виявлених порушень у місячний термін. Трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. П’ять адмінпротоколів направлено для розгляду до Зміївського районного суду. Про результати ревізії проінформовано Зміївську райадміністрацію та правоохоронні органи.